Pilates


Pilates1 (Maanantaisin)
Tässä harjoituksessa huollamme ja vahvistamme kehoa lempeästi erilaisilla liikkeillä ja liikesarjoilla. Teemme harjoituksen rauhalliseen tahtiin, keskittyen Pilateksen perusperiaatteisiin alkeistason ja perustason liikkeillä ja korostamme harjoituksessa oikeaa ja turvallista tekniikkaa. Harjoituksessa jätetään aikaa myös venyttelyosioon ja loppurentoutumiseen. Tämä harjoitus sopii erinomaisesti myös vasta pilatekseen tutustuvalle, sekä palauttavan ja huoltavan harjoituksen ystäville. Kesto 60min.


Pilates 2 (Torstaisin)
Tässä harjoituksessa vahvistamme ja voimistamme kehoa liikkeillä ja liikesarjoilla, joilla päästämään haastamaan niin jalkojen, keskivartalon kuin ylävartalon voimaa. Liikesarjoja tehdään Pilateksen perusperiaatteita noudattaen rauhalliseen tahtiin, mutta myös virkistävillä rytminvaihteluilla, joilla saadaan tiukempikin harjoitus kulkemaan kuin siivillä. Tämä tunti soveltuu hieman voimakkaamman harjoittelun ystäville. Sisältää lyhyen loppurentoutumisen. Kesto 55min.


Pilates on kehonhallintatekniikka, joka vahvistaa syviä vatsalihaksia ja keskivartaloa tehokkaasti, kohentaa ja ylläpitää ryhtiä sekä huoltaa selkää. Tunnilla opitaan käyttämään kehon niveliä ja lihaksia tasapuolisesti, jolloin liian aktiiviset lihakset rentoutuvat ja keskivartalon lihakset yhdessä ryhtiä tukevien lihasten kanssa vahvistuvat. Pilates sopii kaikenikäisille ja- kuntoisille liikkujille, niin liikuntaharrastusta aloittaville kuin aktiiviurheilijoillekin. Pilateksen tavoite on mahdollisimman tasapainoinen, vahva ja kestävä keho ja mieli.